desportbso

De Sport BSO
Title
Ga naar de inhoud

Voor elke leeftijd een passend sport-programma


Naast sporten, ook veel andere leuke activiteiten

Sportprogramma
 
Algemeen
 
De sportactiviteiten worden aangeboden in blokken van 4 weken. We gaan er van uit dat kinderen meedoen met de sportactiviteiten, tenzij er een reden is om daarvan af te wijken.
 
Na elk sportblok is er een sportvrije week.
 
De invulling van het programma tijdens de sportvrije week, wordt samen met de kinderen gedaan. Een voorbereidingsgroepje bestaande uit een aantal kinderen en een pedagogisch medewerker, onderzoeken van te voren welke activiteiten of workshops aangeboden gaan worden. Denk hierbij aan levend gezelschapsspellen, spelletjesmiddag, figuurzagen, schilderen, yoga, vissen, vliegeren  etc. Deelname is vrijblijvend, kinderen hoeven niet mee te doen aan deze activiteiten.
 
Onze gediplomeerde Sport & Bewegingsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en begeleiding van de sportactiviteiten.
 
 
4 tot 6 jaar (groep 1 en 2)
 
Op een speelse wijze zijn de kinderen bezig met grondvormen van bewegen, gericht op onder meer verbeteren van bewegingsvaardigheden en oog/hand coƶrdinatie. Daarnaast worden tik en balspelen aangeboden en een beroep gedaan op de fantasie van de kinderen.
 
 
6-8 jaar (groep 3 en 4)
 
Er worden verschillende richtingen van Sport & Spel aangeboden, waarbij de basisbeginselen van verschillende sporten wordt aangeleerd. Ook worden eenvoudige wedstrijdvormpjes gespeeld.
 
Sporten die worden aangeboden zijn onder andere : diverse balspelen, tikspelen, samenwerkingspelen, stoeispelen, atletiek en turnen.
 
 
8-13 jaar (groep 5 t/m 8)
 
Er wordt verder gewerkt aan basistechniek en waar nodig gedifferentieerd. Daarnaast komt het wedstrijdelement meer aan bod. Bij het aanbod van sportactiviteiten wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en interesses van de kinderen.
 
Naast de sporten die ook voor de 6-8 jarigen worden aangeboden wordt gezocht naar meer grensverleggende sportactiviteiten zoals skateboarden, freerun en fittnesvormen.
 
Tijdens schoolvakanties worden sporten aangeboden die passen binnen het thema van de vakantieweek. Hiervoor gaan wij, waar nodig, naar sportaanbieders buiten Odijk of nodigen wij gespecialiseerde sportdocenten uit op onze locatie. Denk hierbij aan golfen, skateboarden, skieƫn, schaatsen, worstelen, break-dance, street dance, judo, klimmen en zwemmen.

Samen plezier beleven met sport & spel
Terug naar de inhoud